Connect with us

Hi, what are you looking for?

Entertainment

Lisa Marie Presley overleden aan hartstilstand

Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley en zelf ook zangeres, is op 12 januari 2023 overleden aan een hartstilstand. Nadat ze thuis bewusteloos werd gevonden is ze gereanimeerd door haar ex-man Danny Keough en overgebracht naar een ziekenhuis, waar ze overleed. Lisa Marie Presley is 54 jaar geworden.

Bewusteloos gevonden door huishoudster

Lisa Marie werd door haar huishoudster bewusteloos in huis aangetroffen, waarna Presleys ex-man Danny Keough, die bij Lisa Marie in huis woonde, haar nog heeft geprobeerd te reanimeren tot de ambulance kwam.

Een leven vol tragedie

Lisa Marie Presley leidde een leven vol tragedie. Haar ouders scheidden toen ze vier was, haar vader overleed toen ze negen jaar was, en werd volgens eigen zeggen seksueel misbruikt door de vriend van haar moeder. In 2020 maakte haar zoon Benjamin Keough een einde aan zijn leven.

Van dochter van naar vrouw van

Lisa Marie was het enige kind van muzieklegende Elvis Presley en zijn vrouw Priscilla. In 1994 trouwde ze met een andere muzieklegende: Michael Jackson. Het huwelijk was geen lang leven beschoren, in 1996 scheidde het stel. Daarvoor was Presley getrouwd met muzikant Danny Keough, en in 2002 trouwde ze met acteur Nicolas Cage.

Haar overlijden kent opvallende parallellen met het overlijden van haar ex-man Michael Jackson.

Laatste publieke optreden bij Golden Globes

Op dinsdag 10 januari verscheen Presley nog bij de Golden Globes, waar Austin Butler de award voor beste acteur in een dramafilm won voor zijn rol als Elvis in de film ‘Elvis’. Volgens diverse Amerikaanse media kwam ze zwak over, onder meer omdat ze ondersteuning zocht bij talentmanager Jerry Schilling.

In 2003 bracht Presley haar debuutalbum ‘To Whom It May Concern’ uit, dat goed werd ontvangen door muziekcritici. In 2005 volgde haar tweede album ‘Now What’ in 2012 gevolgd door ‘Storm & Grace’. Presley was ook betrokken bij verschillende filantropische organisaties. Ze schreef in 2006 samen met haar moeder een boek over haar vader: ‘Elvis by the Presleys‘.

Ook interessant

Elektronica

Wist je dat je lang niet alle groente en fruit in de koelkast hoeft te bewaren? Sterker nog: de kwaliteit van sommige producten gaat...

Gebit

Soms is een beugel noodzakelijk. Als je problemen ervaart bij het bijten, kauwen of praten bijvoorbeeld. Maar ook als je door scheve tanden onzeker...

Ondernemen

Kunststof heeft een enorme vlucht genomen in onze maatschappij, zo ook bij de inrichting van kinderdagverblijven en kinderopvang en basisscholen. Toch is naast duurzaamheid...

Huis & tuin

Een heerlijke geur in huis kan zo fijn zijn en is soms ook hard nodig. Het is het eerste wat opvalt als je thuiskomt...